14 april 2012 - Nieuwjaar in Bangladesh - Iedereen naar buiten |
Ook de andere huiselijke karweien doe ik zelf:
winkelen, koken, afwassen en regelmatig dweilen. Dat laatste is nodig, want
door de grote droogte vliegt hier veel stof rond. Maar het lukt me best, al geef ik toe dat mijn
summiere kookkunsten nog niet veel afwisseling hebben opgeleverd. Om gezond te
eten, en om diarree – toch een gesel onder de bevolking – te voorkomen, is het
goed veel verschillende groenten te eten. Hoe meer kleur, hoe beter. Dus maak
ik veel groentesoepjes met bonen, wortelen, tomaten, aardappelen, komkommer en
nog enkele andere groenten waarvan ik de naam niet ken (maar als ge niet
probeert, weet ge helemaal niet hoe het smaakt). En elke dag enkele stukken
fruit. Ik moet enkel nog uitzoeken wanneer de verse groenten in de winkel geleverd
worden. Want met de overschotjes mag ik niet tevreden zijn. Soms versnijd ik er
een stuk vlees onder uit de diepvries; halal, dus dat zal wel gezond zijn. En veel
drinken moet ik ook doen, heeft dokter Kadir me aangeraden. Het water uit de
kraan is nogal ijzerhoudend en daarom adviseert hij me hat water eerst meer dan
tien minuten te koken; dus koken met de waterkoker is niet genoeg.
Nationaal gerecht met Nieuwjaar: rijst in water met hilsa (vis) |
moeder met bruidegom |
de bruid wordt opgetooid |
19 april 2012
Geen opmerkingen:
Een reactie posten